Покана за участие в обучителен курс за мигранти

midril

Европейски Център за Качество ООД  в качеството си на партньор отправя покана за участие в MIDRIL (Migrants Integration Driving Licence) Сертификат за интеграция на мигранти. Това е проект, финансиран от Европейския съюз, който има за цел да предостави възможности за обучение на мигранти (граждани на трети държави) за способстване на тяхната интеграция в приемащата държава. Като партньори по проекта са шест организации от пет европейски страни, които обединяват усилията си за реализиране на проекта: I.T.G. CONSEIL SAS, (Париж, Франция), KIST (Австрия), ISQ (Португалия), Sud Concept (Корсика, Франция), ECQ (България) and HRDC (Гърция).

По проекта могат да се включат 25 мигранти в България, които имат желание онлайн да се включат в пилотното тестване по проект MIDRIL и да получат сертификат за интеграция – междукултурен паспорт!

Към настоящия момент по проекта е разработена прототипна версия на обучителна платформа на базата на EQF - езиково ниво A2 и ECVET (Европейска система за кредити в професионалното обучение и образование) - точки, отговарящи на EQF-Ниво 2, които покриват модули за езиково обучение, междукултурно обучение, обучение за умения за четене, писане, смятане, включително и компютърни умения, както и обучение за работна култура, инициативност и предприемачество.

Курсът е онлайн базиран, напълно безплатен и стартира този месец - януари 2016г. Неговата продължителност се определя и е съобразена с индивидуалния напредък на всеки един участник. Съставляващите модули са разработени на базата на метода „учене чрез правене“, като е предвидено да се преминават чрез електронно обучение и групови сесии лице в лице. Оценяването се извършва чрез финален тест, който се преминава в края на обучението. Съдържанието на обучителния курс предполага заетост от страна на участниците около 40 часа.

За повече информация, въпроси и записване за участие, моля, пишете на вниманието на Ана Шаркова на електронен адрес: asharkova@ecq-bg.com

За повече информация посетете интернет страницата на проекта: www.midril.eu

 

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.