Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

ENTERPRISE | October 20, 2020

Отиди най-горе

Най-горе

Няма коментари

Нестле създава 20 хил. работни места за младежи до 2016 г.

Нестле създава 20 хил. работни места за младежи до 2016 г.
ENTERPRISE

Във връзка със задълбочаващия се проблем с младежката безработица, международният гигант Нестле пое ангажимент да създаде 20 000 работни места за младите хора в цяла Европа през следващите три години. Инициативата Nestle needs YOUth (Нестле се нуждае от младите хора) ще предложи работа на 10 000 младежи под 30-годишна възраст и ще създаде 10 000 стажантски позиции до 2016 г. Това обяви Изпълнителен вицепрезидент на Нестле и Директор на компанията за Европа Лоран Фрекс на откриването на инициатива в Гърция - държава, в която повече от половината младежи на възраст под 25 години са без работа.

„Днес един от всеки четирима млади хора в Европа е безработен“, подчерта Фрекс.  „Помислете си за въздействието върху нашето общество, ако тези млади хора бъдат оставени без доходи, без бъдеще, без надежда. С растежа на нашия бизнес и инвестиции в Европа искаме да направим всичко възможно, за да засилим и развием техните умения, както и да подобрим възможностите им за заетост, независимо от тяхното образование“ – допълни той.

Инициативата е първата по рода си в такъв мащаб и е изградена върху дългосрочния ангажимент на компанията да инвестира в Европа в контекста на икономическа криза, каза още г-н Фрекс.

Всички екипи на Нестле в Европа ще се включват в инициативата. Компанията ще наеме 3000 младежи във Франция, 2420 в Германия, 1250 в Испания и 1080 в Италия в рамките на три години, в т.ч. преки назначения и стажове. Ще има и малък брой позиции, специално предназначени да предложат на младежи от Южна Европа опит, работейки за Нестле в чужбина – в Швейцария, Франция, Германия, Австрия, Скандинавските страни и Обединеното кралство.

Добави коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.