Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

ENTERPRISE | April 22, 2019

Отиди най-горе

Най-горе

Няма коментари

Над 1 млрд. евро е износът на България за Белгия през 2017 г.

Над 1 млрд. евро е износът на България за Белгия през 2017 г.
Petya Dimitrova

През 2017 г. износът ни за Белгия възлиза на 1.116 млрд. евро, което е 72.7% ръст, в сравнение с 2016 г. Това заяви съветникът на министъра на икономиката - Любомир Ганчев при откриването на Българо-белгийски бизнес форум.

Събитието се организира от Българската търговско-промишлена палата, заедно с Евопейския център за икономическа, академична и културна дипломация - CIDIC /Белгия/ и на него участие взеха 13 белгийски компании.

Любомир Ганчев посочи, че Кралство Белгия е един от традиционните и важни търговски и икономически партньори на Република България, и заема шесто място в българския износ, като салдото през 2017 г. е положително и възлиза на 292.2 млн. евро.

Съветникът на министър Караниколов изтъкна пред белгийските компании, че България поддържа макроикономическа и фискална стабилност и  предлага редица стимули за инвеститорите.  По думите му развитието на вече съществуващите индустриални зони и създаването на нови е много важен аспект за успешното насърчаване и привличане на инвестиции.

„Белгийските фирми в България имат дългосрочни интереси и стратегия за развитие, създават реални работни места, пренасят опит, обучават кадрите си, разширяват инвестициите и производството си и са пример за устойчиво развитие и социална ангажираност", завърши той.

Добави коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.