Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

ENTERPRISE | April 3, 2020

Отиди най-горе

Най-горе

Няма коментари

Международна програма по предприемачество събра участници от 12 европейски страни в София

Международна програма по предприемачество събра участници от 12 европейски страни в София
Мария Черешева

24-ма студенти и стартиращи предприемачи от 12 европейски страни участваха в обучения за това как се постига дългосрочно и успешно управление на организации със социална насоченост в рамките на проекта Enterprise2020. Това съобщиха организаторите от Асоциацията на българските лидери и предприемачи (Association of Bulgarian Leaders and Entrepreneurs – ABLE), които осъществиха инициативата в партньорство с 13 други неправителствени организации от цяла Европа между 8-ми и 16-ти ноември.

Обучители от Франция и Австрия проведоха интензивни занятия в рамките на 6 пълни дни. По време на проектът участниците получиха достъп до неформално образование чрез креативни работилници, игри, бизнес обучение, обмяна на опит, гост лектори. Инициативата се финансира с подкрепата на Национален център „Европейски младежки програми и инициативи“ и програма „Младежта в действие“ (Youth in Action, Bulgarian NA, Action 4.3).

Участниците споделиха, че наученото ще им помогне за управлението на техни бъдещи проекти, които са ръководени чрез техните неправителствени организации (в сферите на образованието, студентската мобилност, социална устойчивост на гражданското общество).

Програмата на Enterprise2020 включва множество различни лекции и практически занятия като акцентът е върху работата в екип и решаването на реални казуси. Форматът на инициативата прави възможно участниците от Австрия, България, Великобритания , Германия, Италия, Кипър, Литва, Румъния, Турция, Унгария, Франция и Чехия да учат един от друг, чрез различни задачи и предизвикателства, с които се справят, работейки в отбори.

Добави коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.