Логистичната компания ЖЕФКО засилва позициите си в България и Румъния

pic

Българският и румънският филиал на логистичната група ЖЕФКО обявиха, че ще разширят обхвата на съвместните си проекти, като планират и включване на български превозвачи. Това съобщиха представители на компанията от българска и румънска страна на пресконференция в София в рамките на специализирано изложение „Транспорт и Логистика”. Чрез съвместната си дейност двата филиала възнамеряват да установят ключова позиция в Югоизточна Европа.

Компанията, която наскоро стартира дейност у нас, вече е ексклузивен вносител на автомобилите Peugeоt за България и предвижда скоро да започне доставки и на Citroen до базата на техния дилър за българския пазар. От ЖЕФКО България съобщиха, че имат сключени договори и Volkswagen и General Motors за част от техните вътрешни потоци. До няколко месеца ще бъде финализиран и съвместен договор с Renault за България и Румъния.

„Това е само началото”, заяви Александър Рачински, изпълнителен директор на ЖЕФКО България, допълвайки, че в момента компанията води преговори с няколко големи имена на българския пазар. Тя ще се фокусира върху транспортните и логистични услуги за автомобилната индустрия, но вероятно ще развива дейност и в областта на бързооборотните хранителни стоки и бялата електроника.

Конкретните планирани стъпки от стратегията на ЖЕФКО България са следните:

  • Дa се продължи силното развитие на дейността по логистика на транспортни средства, както и да се развиват отношенията с установени и бъдещи подизпълнители;
  • Осигуряване на транспортни ресурси, необходими за другите офиси на ЖЕФКО в Европа и Турция, като част от пълното интегриране на филиал в мрежата на групата;
  • Дейности по изпълнение на новоподписаните договори и акцент върху търговското развитие на наземните, морските и логистичните услуги;
  • Развиване съвместно с Меркурио България на логистичната база, разположена в близост до София.

Понастощем ЖЕФКО, която разполага с две логистични бази у нас в близост до София и Русе, управлява флота от 60 камиона, 50 от които на български превозвачи и планира да увеличи броя им до края на годината. Българският филиал ще предоставя услуги главно за филиалите във Франция, Германия, Румъния и Турция, като се очертава той да стане един от основните доставчици за пазарите на Германия и Франция.

В българския офис на компанията работят 14 служители, но до края на 2012 г. броят им ще нарасне на 23. Освен това, 12 служители на дъщерната компания на ЖЕФКО Меркурио България работят под прякото ръководство на изпълнителния договор на ЖЕФКО България. През март стартира и стажантската програма в офиса на фирмата, като ще бъдат назначени трима млади таланти в областта на логистиката.

Споделете:

Сходни статии

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.