Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

ENTERPRISE | March 25, 2019

Отиди най-горе

Най-горе

Няма коментари

До края на месеца фермерите ще кандидатстват за субсидии за хуманно отношение към животни

До края на месеца фермерите ще кандидатстват за субсидии за хуманно отношение към животни
ENTERPRISE

Земеделски производители могат да кандидатстват по схемата за хуманно отношение към свине и птици за 2015 г. За тази цел, те трябва да отчетат заявения брой животни през 2014 г. до 28 февруари 2015 г, което е задължително условие за получаване на финансова помощ, съобщават от ДФ „Земеделие“.

 

От фонда припомнят, че през миналата година общо 374 фермери са се възползвали от общо 50 млн. лв. по схемата. Основната част от бенефициентите са птицевъди – 281 при 93-ма свиневъди.

 

Важно условие е бенефициентите да прилагат мерките за хуманно отношение за най-малко 5-годишен период, уточнява ДФЗ.

 

Хуманното отношение към свинете включва осигуряване на по-голяма площ за всяко от животните във фермата и на изкуствена светлина за 11 часа от денонощието. Тези мерки водят до повишаване на двигателната и хранителната активност при свинете и подобряват здравословното им състояние. При хуманното отношение към птиците трябва да е осигурена питейна вода и богата на аминокиселини и растителни протеини храна. Кандидатите по двете схеми трябва да осъществяват постоянен лабораторен контрол на фуражите и да следят за правилното съхранение на зърното.

 

 

Добави коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.