Дебат за ползването на земеделските земи започва в Пловдив

famr2

Национален дебат по концепцията за ползването на земеделските земи в рамките на новата Обща селскостопанска политика нa ЕС започва днес в Пловдив. Събитието е от 10 часа в хотел „Санкт-Петербург” и се очаква на него да присъстват заместник-министрите на земеделието и храните Светлана Боянова и д-р Цветан Димитров, както и председателят на парламентарната комисия по земеделие и гори – Десислава Танева, съобщиха от пресслужбата на земеделското ведомство.

Участие в обсъжданията могат да вземат земеделски производители, собственици и арендатори на земеделски земи, както и представители на браншови организации от всички сектори на земеделието, научни и бизнес организации, а също и представители на академичните среди и на НСОРБ.

Дебатът ще протече в три панела: "Ползването на земеделските земи – състояние и проблеми", "Ползването на земеделските земи в рамките на ОСП 2014-2020 – права на плащане, ползване на пасищата, зелен компонент и агроекология" и "Предложение за Концепция за ползването на земеделските земи". В тях участие ще вземат водещите администратори на Министерството на земеделието и храните и Държаведн фонд ''Земеделие'', сред които зам.-министърът Светлана Боянова, двама от заместник-изпълнителните директори на ДФЗ - Свилен Костов и Васил Грудев и др.

 

Споделете:

Сходни статии

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.