Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

ENTERPRISE | July 24, 2019

Отиди най-горе

Най-горе

Няма коментари

Втора компания взе сертификат за първокласен инвеститор през 2014 г.

Втора компания взе сертификат за първокласен инвеститор през 2014 г.
ENTERPRISE

След италианската SOL, Experian стана втората компания, получила сертификат за инвестиция клас А от Министерството на икономиката и енергетиката. Технологичния гигант беше награден на специална церемония във вторник за инвестиционния проект си проект "Оптимизиране и развитие на бизнес процеси и високотехнологични решения".

Съгласно този проект, компанията, в рамките на 5-годишен период (2013-2018г), разкрива 150 нови работни места и инвестира близо 21 милиона лева (20 981 000 лв). В тази сума се включват разходи за възнаграждения, техническо оборудване и наем на помещения за допълнително наетите 150 служители. Плановете за разширение на част от екипите на компанията бяха обявени през септември 2013 и 40% от тези 150 служители са вече наети.

„Наградата е признание и последващ резултат от реализацията на плановете ни за инвестиране и разширяване в България - коментира Мая Миланова, Оперативен мениджър, Еxperian България -„За изминалата година увеличихме с близо 50% локалния екип в различни сфери - QA, developers, аналитици, мениджъри проекти и продължаваме да увеличаваме броя на служителите си. Плановете ни за тази година включват разширение на дейността тук и утвърждаване на българския офис като ключов център за компанията, активно привличане на добри специалисти и работа по едни от най-популярните продукти на Еxperian в световен мащаб“, добави тя.

Новината идва дни след като Еxperian България стана “Инвеститор на годината“ в класация на Българската агенция за инвестиции (БАИ) на най-значимите инвестиционни проекти за 2013 г.

Добави коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.