Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

ENTERPRISE | April 22, 2019

Отиди най-горе

Най-горе

Няма коментари

Make IT Work: Finance 2015 постави фокус на облачните технологии

Make IT Work: Finance 2015 постави фокус на облачните технологии
Petya Dimitrova

Тенденцията на облачните технологии не подминава и сегмента на бизнес софтуер. Бизнес приложенията в облака набират все по-голяма популярност и у нас. Това е един от основните изводи от провелия се годишен финансов форум Make IT Work: Finance 2015, на което сп. ENTERPRISE беше медиен партньор.

Събитието се състоя на 24 ноември 2015 г. вХотел Балкан(бившият Шератон) и представи най-новите тенденциите в технологичните решенията за финансовата индустрия. Форумът бе открит от Владимир Рашев, управляващ партньор в компанията организатор Balkan Services. Основните теми включваха автоматизиране на финансова консолидация, 360 поглед върху застраховането, финанси в облака, навременни отчети, с помощта на Business Intelligence (BI), както и възможности за безвъзмездно финансиране.

На конференцията бяха представени данни на независимата агенция CBN – Pannoff, Stoytcheff & Co. относно използването на бизнес приложения във финансовата индустрия. Според анализаторът Людмил Стойчев приложенията от клас BI, CRM и ERP у нас са общо 130, като индустрията е пета по брой ERP проекти от общо 19 в страната и втора по внедрени BI решения. „Говорим за 2 000 BI, CRM и ERP внедрени системи общо в България, но все още наситеността е много ниска. Очакваме по-голяма активност от страна на реалния бизнес и финансовата индустрия за внедряване на бизнес приложения“, това каза Владимир Рашев.

Деница Маринова, финансов анализатор в Бони Холдинг, представи реализираният в дружеството проект за внедряване на немската система за консолидация на финансови отчети и бюджетиране LucaNet. Благодарение на софтуерното решение холдингът извършва месечна финансова консолидация за минути.

В отговор на тенденциите Balkan Services фокусира дейността си към облачните решения, предлагайки cloud базираното ERP решение NetSuite. Партньорството с американската компания стартира през 2015 г., като NetSuite е сред топ 10-те системи за финансово управление в света за 2014, според Gartner.

Balkan Services оперира на пазара на софтуер за управление, анализ и контрол на бизнеса като проектира, внедрява и поддържа софтуерни системи в България. Balkan Services е лидер на пазара на Business Intelligence (BI) системи в страната почти от самото му възникване. Компанията е пазарен лидер в интеграцията и поддържането на ERP системи във финансовата индустрия, по-специално в банковия сектор в България. Balkan Services има над 350 успешно внедрени и работещи ERP, CRM и BI проекти във водещи компании в България от производството, услугите, търговията и дистрибуцията. Компанията е партньор и разполага със сертифицирани специалисти за продуктите на Altec®, IBM®, Microsoft®, LucaNet®, NetSuite® и Qlik®.

 

Добави коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.