Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

ENTERPRISE | November 26, 2020

Отиди най-горе

Най-горе

Няма коментари

Служебният кабиент прие проект на ОП „Развитие на човешките ресурси“

Служебният кабиент прие проект на ОП „Развитие на човешките ресурси“
Petya Dimitrova

Служебният кабиент прие проект на ОП „Развитие на човешките ресурси“ за периода 2007-2014 г. Решението е основа за провеждане на преговори с Европейската комисия за одобряване на програмата. Проектът отчита коментарите на ЕК по документа, като от всички оперативни програми именно „Развитие на човешките ресурси е с най-голяма степен на готовност за стартиране през новия период.

Фокусът на програмата е върху борбата с безработицата сред най-уязвимите групи. Приоритет са и мерките за повишаване на квалификацията на заетите съобразно нуждите на бизнеса.

Програмата ще допринесе за намаляване на бедността и ще насърчи социалното включване. Тя ще инвестира в модернизацията на публичните политики в сферата на пазара на труда, социалното подпомагане и здравеопазването.

Заложеният бюджет на програмата е в размер на 2,136 млрд. лв., включително националното съфинансиране. В тази сума влизат 108 млн. лв. от бюджета на Европейския съюз по Инициативата за младежка заетост. Към тях ще бъдат добавени близо 150 млн. лв. от Европейския социален фонд, като общият размер на целевите средства за подкрепа на младите хора е близо 258 млн. лв.

Добави коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.