Успешно Q3 2018 за Сирма Груп с нови клиенти и проекти в САЩ

Sirma

Успешните проекти са реализирани в няколко от водещите вертикали на специализация, като най-голям е делът на проектите и договорите, свързани с различни софтуерни решения и услуги за финансовия сектор, който е водещ в портфолиото от продукти и услуги на компанията. Две от дъщерните дружества - Сирма Солюшънс и Сирма Бизнес Консултинг, спечелиха голям проект в Mascoma Bank.

 

Лидерът в семантичните технологии – Онтотекст – продължи проекта си, базиран на собствени ключови продукти и технологии, в Standard and Poor’s - световен лидер в доставката на финасови услуги. Онтотекст изпълни и два успешни прототипа за две от водещите – (от Топ 5) американски банки. Единият проект е свързан с KYC (Know Your Customer) анализите, а другият с приложение на Изкуствен интелект в областта на кибер-сигурността. В тази област и Сирма Солюшънс има още два клиента за своя консултантски бизнес.

 

Изключително висока оценка за качеството и добавената стойност на базата данни на Онтотекст - GraphDB беше дадено посредством избора на GraphDB за технологично ядро на портала на Aleth.io, който обединява и свързва информация за Ethereum.

 

Технологиите на Сирма в областта на изкуствения интелект намериха приложение и в PetsBest (застрахователна компания за домашни любимци), Kount (специализирана във Fraud Detection), Resonant (дизайн на електроника), както и в една от най-големите американски компании в областта на отбранителните технологии.

 

ЕнгВю Системс, компанията на Сирма Груп, която специализира в създаването на софтуер за индустриални продукти и решения, продължава дългогодишното си партньорство с най-голяма американска фирма в областта на видеоизмерванията - QVI. Тази година двете компании успешно анонсираха нов съвместен продукт TurnCheck, софтуер за видеоизмерване на валове. Съвесем наскоро ЕнгВю Системс въведе на американския пазар и най-новия си продукт в областта на индустриалните измервания mCaliper (www.mcaliper.com). Компанията възлага големи надежди на продукта, чиято технология е patent pending.

 

Консултантският бизнес на Сирма в САЩ нараства с над 40% за първите девет месеца. С новите спечелени проекти, успешни прототипи и нови продукти, Сирма Груп очаква много успешна 2019 година.

 

Споделете:

Сходни статии

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.