СуперХостинг.БГ отчита 19% ръст при инсталациите на онлайн магазини у нас през последните дванадесет месеца

snimka-Metodi-Drenovski-upravitel-Superhosting

През последните дванадесет месеца броят на онлайн магазините, хоствани от най-голямата българска хостинг компания СуперХостинг.БГ, е нараснал с 19% спрямо предходния период. Компанията представи актуални данни за развитието на този сегмент на българския пазар, базирани на статистика от нейните сървъри. Статистиката обхваща седемте най-популярни платформи за онлайн магазини и не включва т.нар. къстъм разработени проекти, както и някои по-малки платформи с пренебрежимо малък брой инсталации. Общият ръст при броя на инсталациите през последните три години пък е 37 процента.

 

Към момента на първо място сред най-популярните платформи с осезаемо предимство е OpenCart с 37.2% дял. На второ място за същия период се нарежда Woo Commerce, което представлява разширение (т.нар. плъгин) за системата WordPress. Тя е с 29.5% дял на инсталациите, но е лидер по друг важен показател – най-висок растеж за последните три години от малко над 50 процента. На трета позиция по общ дял към момента се нарежда Prestashop с 11.7%, следвана от Joomla Virtuemart с 8.4%, а челната петица се допълва от системата Magento с 5.7 процента.

 

Към момента в световен мащаб безапелационен лидер е WooCommerce. Онлайн магазините, базирани на нея, са над 31 000 000, което е 28% от всички проекти в света.

 

„Броят на онлайн магазините в България расте устойчиво и отчитаме засилен интерес както от страна на утвърдени компании, търсещи нови канали за продажби, така и от стартиращи предприемачи, чиито бизнес още в началото е изцяло онлайн базиран. Безспорно от ключово значение за позитивната тенденция е наличието на отворени платформи, позволяващи лесно изграждане и поддържане на интернет магазини“ - споделя Методи Дреновски, управител на СуперХостинг.БГ.

 

Компанията отчита и устойчив ръст в броя на клиентите на своята платформа Shopiko, предлагана като услуга, които вече са над 3000. С нея всеки желаещ може да си създаде пълноценен онлайн магазин за броени часове, без да има технически познания, а заплащането става чрез достъпен месечен абонамент.

 

“Напоследък наблюдаваме засилен интерес към платформите от типа „софтуер като услуга“. Нашият екип се стреми да улесни по всички възможни начини уеб предприемачите. Освен, че предлагаме една от най-лесните и достъпни платформи от типа SaaS, сме улеснили и работата с всички останали популярни системи за онлайн магазини. Те могат да бъдат инсталирани от клиентите с няколко клика направо в нашия хостинг панел, а в добавка сме създали и допълнителни инструменти за по-лесното им управление като WP Manager by SuperHosting” - добавя още ръководителят на българската хостинг компания.

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.