Студентите в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ се учат да работят с облачното решение Microsoft Dynamics NAV Cloud

team-vision-logo

Българската компания за бизнес софтуер Тим ВИЖЪН България продължава да развива дългосрочното си партньорство със Стопанския факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“, насочено към цялостно запознаване на студентите с модерните системи за управление на бизнеса. На 27 май управителят на фирмата Росен Караиванов ще изнесе лекция, посветена на ERP системата Microsoft Dynamics NAV пред студенти от специалност „Счетоводство и контрол“, Магистърска програма на Стопанския факултет.

В рамките на обучението студентите ще се запознаят и използват „облачната“ версия NAV Cloud на Microsoft Dynamics NAV, разработена от Тим ВИЖЪН България, а хостването на системата в “облачна“ среда е осъществено в партньорство с българската компания за облачни услуги „Датикум“. Екипът на Тим ВИЖЪН България също така вече е съдействал на Софийския университет за присъединяването му към глобалната общност от образователни институции в цял свят, получили Dynamics Academic лицензи от Microsoft за работа с Dynamics NAV за обучителни цели.

„Целта на сътрудничеството ни със Софийския университет е да подготвим бъдещите икономисти за работа с едно от най-широко разпространените ERP решения, с което те неизбежно ще се сблъскат при своята бъдеща реализация. Това ще бъде от важно значение както за тях, така и за работодателите, тъй като преминалите през такова обучение студенти вече ще имат необходимите познания и ще могат директно да започнат работа с подобна система, без да се налага компаниите тепърва да инвестират време и средства в обучението им. Използването на онлайн системата NAV Cloud улеснява значително реализирането на подобни партньорства, тъй като не изисква инсталация и не заема ценни сървърни ресурси. Плановете ни са занапред да разширим подкрепата си за българските висши учебни заведения“ - разказва Росен Караиванов, управител на Тим ВИЖЪН България.

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.