Сирма Медикъл Системс пусна на пазара приложение за заекващи

mpi-2-image-1

Сирма Медикъл Системс, разработчици на едно от най-популярните приложения за контрол на диабет в света – Diabetes:M, пусна на пазара нов продукт. Приложението MPI-2 ще помага хора със заекване да се справят с трудностите при комуникация и като краен резултат да се освободят от проблема си.

Новият продукт е резултат от съвместната работа на компанията със създателя на една от най-успешните програми за лечение на заекване в света – Modify Phonation Intervals (Модификация на фонационните интервали, накратко MPI). Тя е разработена в продължение на повече от 35 години от Проф. Д-р. Роджър Ингам и редица други специалисти от Калифорнийският Университет в Санта Барбара, САЩ.

Приложението е ключов елемент от изпълнението на програмата, като представлява основно средство за анализ на интервалите на звука в говора на потребителя. Този анализ се извършва чрез специално изработени от Сирма алгоритми и изкуствен интелект, базирани на дълги години клинични тестове и проучвания от д-р Ингам. След обработка, данните се изпращат на лекуващия специалист за преглед и оценка.

Системата е изградена от три основни компонента – потребителско приложение, модул за записване и административен панел за терапевти. Чрез тях може да се проследи ефективността на всеки отделен елемент от изпълнението на програмата и да се предприемат правилните стъпки в лечението на всеки пациент индивидуално, спрямо характеристиките на неговия специфичен случай.

MPI-2 позволява на заекващите изключителна мобилност и право на избор за времето, в което изпълняват възложените им от лекуващия задачи за изпълнение.

За специалистите, решението предоставя нужните им средства за проследяването в изключителен детайл на всеки етап от лечението, както и множество допълнителни инструменти, които им помагат в работата с пациенти.

Изключително благодарни сме на Проф. Д-р Ингам, че избра именно Сирма Медикъл Системс за партньор по този проект. Работата ни по Diabetes:M показа на експерите по цял свят, че можем да създаваме стабилни, устойчиви във времето решения, които имат реално и измеримо положително отражение в живота на хората с хронични заболявания. Това ново парньорство продължава и развива мисията ни, да създаваме качествени продукти в полза на обществото в областта на медицината. Вярваме, че заедно ще успеем да наложим MPI-2 като еталон в сферата на лечение на заекване, не само в САЩ, а и по целия свят“, сподели Росен Върбанов, изпълнителен директор на Сирма Медикъл Системс.

В момента приложението е достъпно за iOS устройства (телефон и таблет) на Apple. То вече се ползва в пет от най-авторитетните центрове за лечение на заекване в Америка, а скоро се очакват и още специалисти от цял свят. За да използват приложението, потребителите трябва първо да изберат своя лекуващ специалист, след което да уточнят детайлите по лечението с него.

За повече информация, посетете www.mpi2.com

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.