Нараства търсенето на геймърски лаптопи по време на ваканцията

Asus

Със започването на лятната ваканция за българските ученици, мнозина от тях се подготвят за пътуване. А за активните геймъри сред тях за пореден път се налага въпросът: как да се насладят на почивката, без да се налага да се отделят за дълго от своя компютър. Днес за много от младежите игрите отдавна не са просто развлечение, а начин за себеутвърждаване, среда за пълноценна комуникация с връстници и създаване на нови приятелства, някои от които се прехвърлят и в реалния свят. Затова и отделянето от техните любими игри за седмица или две може да бъде неприятно, дори и когато се дължи на хубав повод като почивката на море или планина.

Добрата новина за геймърите е, че тенденциите в този сегмент се променят с бързи темпове и ако допреди няколко години за да играем най-новите видеоигри се нуждаехме непременно от настолен компютър, то днес геймърските лаптопи навлизат с все по-бързи темпове и вече са сравними по производителност с десктоп машините, превръщайки се в предпочитан избор за видеоигри. Затова не е изненадващо, че през последната година те продължават да отчитат ръст, на фона на цялостния спад в сегмента на персоналните компютри.

„Геймърският лаптоп е най-добрият начин да вземеш играта със себе си, без значение дали си на море, на планина, на вилата при баба си, или просто се разхождаш в парка с приятели. Още повече, че най-новите поколения лаптопи за видеоигри са с почти същата производителност като десктоп компютрите. Това променя самия характер на гейминга, превръщайки го от самотно занимание на компютъра у дома в забавление, което е достъпно в движение. Също както преди години музиката излезе от домовете и стана достъпна навсякъде с нас, това днес се случва и с видеоигрите. Очаквам тази тенденция тепърва да влияе по-силно както на организирането на турнири по електронен спорт и LAN партита, така и на ежедневната игра, практикувана от обикновените хора“ - споделя Иван Маников, представител на ASUS за България.

Компанията е водещият доставчик на геймърски лаптопи в света, с най-много продадени лаптопи с графичен процесор Nvidia GTX GPU през отминалата година. Тя разполага с разнообразно портфолио от геймърски лаптопи, започвайки от модели като FX553 за ежедневна игра и достигайки до GL502VS за професионалните геймъри.

Лаптопите ASUS FX553 например са подходящи за геймъри, които си търсят лаптоп за игри, но с по-дискретен дизайн. Моделът позволява както висока производителност при игра, така и при активна работа или обучение. Той разполага със седмото поколение Intel Core i7 процесор и NVIDIA GeForce GTX 1050 графична карта, с поддръжка на Microsoft DirectX 12. Друг популярен модел на компанията е ASUS Strix GL502, който със своята иновативна охлаждаща система и с последното поколение Intel процесор и графична карта NVIDIA GeForce GTX не отстъпва по производителност на настолните геймърски машини.

„Лаптопите са гейминг платформата на бъдещето, поради високата степен на независимост, която предлагат. Освен, че позволяват да играеш навсякъде, те елиминират и риска от прекъсване на играта поради внезапно спиране на тока. Очаквам в бъдеще повечето професионални геймъри да мигрират към лаптопи“ - обяснява Емил „Beast“ Димитров, дългогодишен състезател, мениджър и треньор на отбори по електронен спорт, включително на националния отбор на България.

Споделете:

Сходни статии

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.