Стартъпите, които търсят финансиране, могат да кандидатстват в LAUNCHub до 28 септември

investment

Българският акселератор за стартиращи фирми и инвестиционен фонд LAUNCHub отвори седми пореден апликационен прозорец за стартъпи от дигиталната сфера. Те могат да кандидатстват за финансиране от фонда до 28-ми септември. Предимство при разглеждане на апликациите ще имат компании с вече изградени екипи, познаващи отлично пазара и потребителите, към които са насочени.

В инвестиционния фокус на фонда са стартъпи, занимаващи се с виртуалната валута Bitcoin, иновации в сферата на здравеопазването, клауд технологиите, интернет на нещата и др. Кулминацията на процеса на селекция ще бъде специално събитие през втората половина на месец октомври, когато одобрените кандидати ще представят проектите си на живо и ще получат възможността да бъдат одобрени за сийд инвестиция. Най-високо оценените проекти ще получат финансиране до 200 000 евро срещу дялово участие на фонда в тях.

LAUNCHub е един от двата фонда за дялово инвестиране, създадени със средства по програма JEREMIE, които инвестират в стартиращи фирми срещу дялово участие в тях. Фондът предлага на стартъпите не само финансови средства за развитие на бизнеса им, а и достъп до своята изключително богата мрежа от контакти с предприемачи, експерти, инвеститори и професионалисти в дигиталната сфера в България и Европа.

От създаването си през 2012 година LAUNCHub е инвестирал близо 3 милиона евро в стартиращи екипи от дигиталната сфера. Фондът управлява 9 милиона евро по инструмента “Entrepreneurship Acceleration and Seed Financing” от съвместната инициатива JEREMIE на Европейския инвестиционен фонд и Европейската комисия.Повече информация и кандидатстване са достъпни ТУК.

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.