До 2 юни млади предприемачи могат да канидатстват за финансиране на своите бизнес идеи

За трети път фондът за рисково финансиране LAUNCHub отваря прозорец за кандидатстване за финансиране от 30 000 евро срещу минималнo дялово участие в стартиращи компании от дигиталния сектор от България и региона. Това съобщиха от фонда, който администрира европейски средства в подкрепа на стартиращите компании у нас по линия на инициативата JEREMIE.

Крайният срок за кандидатстване е 2 юни, като този път е обявен и по-ранен - до 23 май. Успелите да попълнят онлайн въпросника до тази дата получават по-високи шансове да се присъединят към програмата за ускорено развитие от на фонда, която ще започне през септември.

LAUNCHub до момента е инвестирал общо над 1,5 милиона евро в 19 компании от България и региона, чиято дейност е в сферата на информационните и комуникационни технологии.Сред тези компании са iMediaShare, Coherent Labs, Imagga, StorPool, Cinematic, Ucha.se и др.

Освен възможността да спечелят средства за старт на бизнеса, екипите могат да се възползват и от шанса да влязат в програмата за ускорено развитие на бизнеса или т.н. Акселератор, в рамките на която те получават ментори чрез споделяне на ценен опит и  откриване на нови партньорства.Ако новосъздадените компании покажат бързи резулатите,  те могат да получат и т.н. SEED, последващо финансиране - до 200 000 евро, което е и основния фокус на фонда.

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.