Българският стартъп Tickey ще променя начина, по който си плащаме в градския транспорт

Tickey е българска стартираща компания, основана от младите предприемачи Димитър Димитров, Серги Сергеев, Ставри Георгиев, Тодор Брачков и Николай Василев. Проектът предлага цялостно решение за мобилни плащания в градският транспорт чрез последните технологии за контактно и безконтактно валидиране и плащане (NFC, iBeacon, RFID и др.), предлагайки пълната гама от мобилни апликации и web платформа.

През май месец екипът взе участие в осмото издание на Startup Weekend Sofia, а в момента вече е част от преакселераторската програма на Start it Smart.

"Стартирахме Tickey, защото вярваме, че бъдещето е в масовото използване на смартфоните като заместител на класическите платежни средства. Екипът ни пътува доста в различни страни и масово използва удобния градски транспорт за придвижването си. За съжаление обаче твърде често се сблъскваме с прекалено сложните начини за закупуване на билети, липсата им или пък повреда в машините за продажба на билети. От друга страна телефонът е винаги с теб навсякъде и е нещото, което улеснява голяма част от живота ти посредством различни приложения. Така се роди идеята за универсална платформа за продажба на билети за градския транспорт, която да работи по един и същи начин в различни географски точки, да е интуитивна и лесна за ползване" - споделят основателите на проекта при своето представяне в преакселератора.

Споделете:

Сходни статии

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.