Готов е индикативният график за 2016 г. за прием на заявления за подпомагане по ПРСР 2014-2020 г.

documents-4

Министерство на земеделието и храните публикува индикативния график за прием на заявления за календарната 2016 година по Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г.
Очаква се още от януари да започне прием по подмярка 19.2 Прилагане на операции в рамките на стратегии за водено от общностите местно развитие (ЛИДЕР). От март е предвидено да стартират мерките Агроекология и климат, Биологично земеделие и Хуманно отношение към животните.

От март ще се приемат заявления за Мярка 10 Агроекология и климат, Мярка 11 Биологично земеделие, Мярка 12 Плащания по „Натура 2000” и Рамковата директива  за водите и Мярка 13 Плащания за райони, изправени пред природни или други специфични ограничения.

През април ще се приемат заявления по подмярка 6.3 Стартова помощ за развитие на малки стопанства (ТПП). Земеделските стопани, които имат интерес към Мярка 7.2 Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура, ще могат да кандидатстват през юни. Кандидатите по подмярка 4.1 ще подават заявления през юли месец, а през септември и октомври ще има прием по Мярка 9 за Учредяване на групи и организации на производителите.

По подмярка 4.2 заявления ще се приемат в края на годината.

Пълния график за прием на заявления за 2016 г. по новата Програма за развитие на селските райони може да намерите тук.

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.