Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

ENTERPRISE | October 21, 2018

Отиди най-горе

Най-горе

Няма коментари

Мултивак инвестира близо 37 млн. лева в предприятие за високотехнологично производство

Мултивак инвестира близо 37 млн. лева в предприятие за високотехнологично производство
Petya Dimitrova

Инвестицията на „Мултивак“ в България е знак за добрия бизнес климат в България и положителна оценка за макроикономическата и финансова стабилност в страната. Това каза заместник-министърът на икономиката Любен Петров при полагането на първа копка на производственото предприятие «Мултивак България Продакшън» ЕООД в Индустриална зона Божурище. 

Инвестиционният проект на «Мултивак България Продакшън» ЕООД предвижда изграждане на предприятие за високотехнологично производство на части и модули за опаковъчни машини в Икономическа Зона София-Божурище, включващо производствен корпус, складова и логистична база, център за професионално обучение и квалификация и офисна част. Ще бъде разкрит и център за консултантски и споделени услуги в сферата на информационните  технологии и снабдяването. Размерът на инвестицията възлиза на 36 775 000 лева и предвижда разкриването на 153 нови работни места. „Мултивак“ е световен лидер във вакуумното опаковане с 60% пазарен дял в света. Компанията всяка година отбелязва двуцифрен ръст.

„За нас е чест, че България бе предпочетена в оспорвана конкуренция с още няколко държави от региона за реализацията на тази инвестиция. Проектът получи пълната подкрепа и съдействие на Министерство на икономиката“, допълни заместник-министърът. Той подчерта, че успешната инвестиция е резултат от съвместната работа на Министерство на икономиката, Българската агенция за инвестиции и Национална компания Индустриални зони. По думите му това сътрудничество има висок потенциал и е предпоставка в страната ни интензивно да се реализират нови ключови инвестиции. „Това ще допринесе за развитието на индустрията и ще даде силен тласък на България пред останалите страни в региона в привличането на чуждестранни инвеститори“, каза заместник-министър Петров. „Имаме стабилно управление, стабилен икономически растеж, провеждаме реформи в съдебната система. Ето защо очакваме нови стратегически инвестиции, които да подобряват икономическия ни ръст и да създават нови работни места“, заяви в заключение заместник-министър Любен Петров.

 

Добави коментар