15 български компании на финала на European Business Awards

awards

15 водещи български компании стигнаха до финала на тазгодишното издание на European Business Awards, един от най-големите конкурси за постижения в бизнеса. Отличени с титлата „Национални шампиони", 15-те компании финалисти ще представят България в оспорвания конкурс, в който българският бизнес успя да се пребори с общо 24 000 участвали компании, съобщи infostock.

Българските финалисти са:

- 60K Ltd. - BPO компании, базирана в София
- ActivTrades PLC Bulgaria - независима брокерска компания, която предлага онлайн търговия с форекс, CFD и Spread Betting
- AIESEC в България - международна студентска мрежа, която цели позитивно влияние върху обществото чрез развиване на лидерския потенциал на студентите
- AstraZeneca България - филиал на шведско-британската фармацевтична компани
- Ballistic Cell - софтуерна компания
- Bulpros Consulting JSC - компания за IT услуги
- CEZ Electro Bulgaria AD - енергийна компания
- EKO Bulgaria - дъщерна на гръцката Hellenic Petroleum Group
- Melon Technologies -софтуерна компания
- Musala Soft JSC - софтуерна компания
- Postbank - банка
- ScaleFocus - компания за иновативни технологични услуги и софтуерни решения
- SI FINANCE GROUP - небанкова финансова институция
- Telerik Corp. - софтуерна компания
- VIVACOM - телеком оператор

European Business Awards е независим конкурс, създаден с цел да отличи най-добрите практики и да насърчи иновациите и проявата на предприемачески дух сред бизнес средите в Европа. Конкурсът събира на едно място най-добрите лидери и компании на стария континент и стимулира обмен на идеи помежду им. Трите основни принципа на наградите са: Иновации, Етика и Финансов успех.

Победителите за 2014/15 в конкурса European Business Awards ще бъдат обявени на гала вечер през юни 2015 година. По традиция отличията се определят в 10 категории.

В журито на тазгодишното, осмо издание на конкурса, са включени президенти и министър председатели на държавите Белгия, България (Петър Стоянов, президент от 1997 до 2002 г.), Естония (Арнолд Рютел, президент от 2001 - 2006 г.), Испания и Румъния, както и от високопоставени бизнес лидери. Сред членовете на журито изпъкват имената но Гюнтер Ферхойген, заместник-председателя на Европейската комисия, председателствана от Барозу с ресор предприемачество и индустрия, Лизабет Кърк, основател и гл. ред. на информационния портал EUobserver.

В своите оценки, членовете на журито ще търси изобретателност, съблюдаване на етични принципи, добри отношения с всички заинтересовани страни и дългосрочно планиране, с цел постигане на устойчиви резултати на фона на динамични пазарни условия. Конкурсът е спонсориран от RSM International - една от най-големите световни професионални организации на независими компании от сферата на счетоводството, финансовия одит и данъчните консултации.

 

 

 

Споделете:

Сходни статии

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.