ИАНМСП ще инвестира 400 хил.лв. в национален регистър на малките и средни предприятия

business

Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средни предприятия (ИАНМСП) ще инвестира 400 000 лв в национален регистър на всички малки и средни предприятия (МСП). Парите са осигурени от Европейския социален фонд и от Оперативна програма "Административен капацитет". Проектът е стартирал през февруари тази година и се очаква да бъде завършен през август 2015 г.

Идеята е в онлайн платформа всички малки и средни предприятия (МСП) да попълват свой фирмен профил, предлаганите от тях продукти или услуги, браншовата им специализация и административни данни. Регистърът ще бъде национален и е с амбицията да обхване всички МСП. Така ще се осигури контакт с държавата по електронен път, похвали се ръководителят на проекта Тони Димов, цитиран от news.bg.

Регистърът ще предоставя възможността МСП да се класифицират бързо и лесно по региони, браншове, размер и т.н. Втората част от проекта ще дава възможността на всички МПС у нас да подават електронно заявления за участия във всякакви проекти и мероприятия. Крайната цел на инициативата е създаване на електронно управление и подобряване на бизнес средата.

Все още обаче не е напълно обмислено как предприятията да бъдат стимулирани да се регистрират в портала, без да бъдат задължавани или заплашвани със санкции, признават си от ИАНМС. От агенцията се оплакаха, че у нас подходът към малките и средните предприятия е далеч от това, което се случва в ЕС.

 

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.