Четири компании с интерес към "Тракия икономическа зона"

Trakia-economic

На територията на  "Тракия икономическа зона" (ТИЗ) започват да се строят четири завода, съобщава в "24 часа", позовавайки се на съуправителя на зоната инж. Пламен Панчев.

Една от инвестициите е на компания с чуждо участие, която е закупила над 20 дка в с. Царацово. До новопостроения американски завод "Сенсата" ще бъде изградена фабрика за производство на машини за хранително-вкусовата промишленост.

До месец ще бъдат финализирани и разговорите с мощна мултинационална компания - световен лидер в областта на електрооборудването. Новият промишлен обект ще е върху терен от над 30 декара, ще бъдат открити 1000 работни места.

Парцели в зоната вече са придобили две немски фирми. Край Куклен те ще строят заводи за машинни части. Интерес към земя в същия район проявявали и италианци.

"Тракия икономическа зона" е най-голямата в страната - с площ 10 700 000 кв. м. В нея досега са направени инвестиции за повече от 1 млрд. евро", припомни инж. Панчев. Според него една от най-важните задачи пред ръководството на ТИЗ е да бъде осигурена по-тясна връзка между бизнеса, професионалните гимназии и вузовете, за да се осигурят квалифицирани кадри за изграждащите се предприятия.

Споделете:

Сходни статии

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.