Турска компания ще строи завод у нас

181-13126automotive-lighting-GE-468x278

Турската фирма Са-ба ще изгради завод за производство на интериорно и екстериорно осветление за автомобилите на Форд и Фолксваген в Димитровград.

Компанията има собствено производство в родината си, в което са заети 295 души и ще се развива в Димитровград, каза при обявяването на инвестицият изпълнителният директор на Са-ба Серкан Караоглу, цитиран от haskovo.net.

По думите му до година ще бъдат отрит 350 нови работни места, а инвестицията ще е за 6 млн.лв. Фирмата вече е харесала мястото за построяването на завода. Той ще бъде издигат  на 4 парцела от общо 30 декара общинска земя в кв.„Марийно”. Предстои новосформирания ОбС на Димитровград да вземе и конкретно решение за цената, на която ще бъде сключена сделката за земята, а вероятно това ще стане още на първото заседания на новия местен парламент след изборите.

До няколко дни ще бъде обявено и името на компанията, която ще строи завод на територията на общината с 3500 работни места. Инвестицията ще е най-голямата за Хасковска област през последните 25 години.

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.