„Трейс Груп Холд” АД ще поддържа пътища в Ловеч и Сърбия

road-construction-2

Дружеството „Трейс Груп Холд” АД ще продължи да поддържа републиканските пътища в региона на Областно пътно управление Ловеч. Това съобщи то чрез БФБ-София. На 30 март Трейс е подписало договор с Агенция „Пътна инфраструктура“ за следващите 4 години за поддръжката на 732 км. пътища с прогнозна стойност 8 млн. лв.

В рамките на договора ще бъдат извършени дейности по превантивно, текущо и зимно поддържане, както и ремонтно-възтсановителни работи при аварийни ситуации.

Изпълнител е Обединение „Трейс Прибор“ с водещ партньор „Трейс Груп Холд” и партньори „Пътприбор” ООД, „Инфрастрой” ЕООД и „Пи Ес Ай” АД.

Освен това на 02.04.2015 г. „Трейс ПЗП Ниш” АД е подписало договори за текущ ремонт и поддържане на улици и пътища на територията на община Пирот, Сърбия. Общата  стойност на договорите е 18 880 656 сръбски динари или 310 хил. лв., съобщи „Трейс Груп Холд”.

Възложител е ПД Дирекция за изграждане на община Пирот, а финансирането е осигурено от ПД Дирекция за изграждане на община Пирот със срок на договорите 31.12.2015 г.

Това е вторият договор на дружеството за пътна поддръжка. Първият беше сключен през февруари 2015 г. и той е за „Изграждане и ремонт на пътната инфраструктура в индустриалната зона в северозападен район на Бабушнице, Сърбия”. Договорът е на стойност 15 964 969 сръбски динара или 262 хил. лв. с ДДС, а финансирането е осигурено от бюджета на Министерство на икономиката и на Община Бабушница. Възложител е Министерство на икономиката на Сърбия.

„Трейс ПЗП Ниш” АД се присъедини към групата на Трейс в края на 2014 г., а след него беше закупено и пътно-строителното дружество „Трейс ПЗП Враня” ООД. Двете фирми са водещи в местния строителен бранш и оперират на територията на 28 общини в Сърбия като поддържат близо 3 000 км пътна мрежа.

Акциите на „Трейс Груп Холд” АД се търгуваха в петък, 17 април 2015 г. на цена от 7.494 лв. за брой. За година назад най-високо те са се търгували при 8.15 лв. за брой, като отначалото на годината са се повишири с 20.21%, а за година назад са нагоре с 11.02%. Тези акции участват при изчисляването на борсовите индекси BGTR30 и BG40.

Мажоритарен собственик на дружеството е Николай Михайлов, който държи 80.56% от капитала на „Трейс Груп Холд” АД. Малък дялбо от 9% от капитала притежава „Галини – Н” ЕООД. Останалите акции представляват малки дялове и са собственост на физически и юридически лица.

Автор: Анна Брандийска

Споделете:

Сходни статии

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.