Стартира подготовка за пускане на летище "Пловдив" на концесия

airport-615

Стартира подготовката за пускането на концесия на летище "Пловдив". Решението за отдаването на аерогарата трябва да бъде взето на основата на анализ, който трябва да бъде готов до края на 2015 г., съобщава "Стандарт", позовавайки се на потвърждение от транспортното министерство.

В началото на седмицата стана ясно, че китайски компании проявяват интерес да превърнат летището в Пловдив в логистичен център за Европа и Азия. Това беше потвърдено на среща на министъра на икономиката Божидар Лукарски с Чангцинг Джанг от Hainan Longquanren Century Invest and Development Co. Компанията е китайският партньор на "Евро-китайска зона за икономическо развитие", която е част от Тракия икономическа зона.

По думите на Чангцинг Джанг група от китайски компании искат да се включат в изграждането на логистичен и търговски център в Пловдив, където европейски и български продукти ще могат да се представят и изнасят на азиатските пазари. Също така партньорски шоу-рум центрове могат да бъдат открити в свободните зони в Китай.

Споделете:

Сходни статии

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.