Подобряват производствения капацитет на МСП с близо 294 млн. лева

money-coins

Главна  дирекция „Европейски фондове за конкурентоспособност” - Управляващ орган на Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ обяви процедура за подбор на проекти по „Подобряване на  производствения  капацитет в МСП“.

Целта на процедурата е предоставяне на инвестиционна подкрепа на българските малки и средни предприятия /МСП/ за подобряване на производствените процеси, повишаване на производствения капацитет и засилване на експортния потенциал.

Общият размер на безвъзмездната финансова помощ по процедурата е 293 374 500 лева.

Допустими по процедурата са проекти, включващи следните дейности:

1/ Дейности  за подобряване на производствените  процеси и/или

2/ Дейности  за добавяне на нови характеристики  или подобряване на съществуващите  продукти и услуги, и/или

3/ Дейности  за разнообразяване на асортимента  от продукти и услуги на  предприятията и/или

4/ Дейности  за внедряване на нови технологии  за подобряване на ресурсната  ефективност и ефикасност в  производствения процес.

Подаването  на проектните предложения по процедурата се извършва чрез попълване на уеб базиран формуляр за кандидатстване и подаване на формуляра чрез Информационната система за управление и наблюдение на Структурните инструменти на ЕС в България (ИСУН 2020) без използването на електронен подпис, чрез модула „Е-кандидатстване“ на следния интернет адрес: http ://eumis2020.government.bg.

Всички  останали документи са придружителни към формуляра за кандидатстване и се подават на хартиен носител на адреса на Управляващия орган – Министерство на икономиката, Главна дирекция „Европейски фондове за конкурентоспособност”: София 1000, ул. „6-ти септември” № 21.

Процедурата е с три крайни срока за подаване на проектни предложения както следва:

1/ 08 юли 2015 г. за кандидати с код на основна икономическа дейност в секторите на нискотехнологичните и средно нискотехнологичните  промишлени производства;

2/ 08 септември 2015 г. за кандидати с код на основна икономическа дейност в секторите на високотехнологичните и средно високотехнологичните  промишлени производства, и

3/ 09 ноември 2015 г. за кандидати с код на основна икономическа дейност в секторите на интензивните на знание услуги.

Предоставяне  на допълнителна информация:

Кандидатите могат да задават допълнителни въпроси  и да искат разяснения във връзка с Насоките за кандидатстване до 21 дни преди крайния срок за подаване на проектни предложения. Допълнителни въпроси могат да се задават само на адрес smecapacity@mi.government.bg. като ясно се посочва наименованието на процедурата за подбор на проекти:

Пълният пакет документи  и Насоките за кандидатстване по процедурата са публикувани на интернет адреса на оперативната програма:www.opcompetitiveness.bg, както и на Единния информационен портал за обща информация за управлението на Структурните фондове и Кохезионния фонд на Европейския съюз в Република България: www.eufunds.bg.

 

Споделете:

Сходни статии

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.