Около 60% от БВП на България и около 75% от заетостта са в малкия и среден бизнес

Burgas-1

Около 60% от БВП на България и около 75% от заетостта са в малкия и среден бизнес. Това заяви зам.-изпълнителният директор на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средни предприятия (ИАНМСП) Никола Стоянов при откриването на конференция „Подпомагане на малкия и среден бизнес през 2016 г.“ в Бургас. Според него данните показват, че основният двигател на икономиката са малките и средните предприемачи. През миналата година с министъра на икономиката Божидар Лукарски идентифицирахме, че е проблем комуникацията между институциите, в лицето на министерството и малкият и среден бизнес, който е над 98% от всички компании в страната, отбеляза Стоянов. Към агенцията е създадено звено „Комуникация с бизнеса”, чийто експерти работят по браншове с компаниите. Създадена е и регионална мрежа в шест града.

За 2016 година си поставихме цел да направим серия от събития в помощ на фирмите, каза Стоянов. Още втората половина на март или април отново в Бургас ще има втори модул, който ще бъде на друга тема. Планираме през цялата година да има такива срещи с местния бизнес, като ще се търси балансът между темите, които интересуват предприемачите, допълни той. От своя страна приветствие към участниците в конференцията отправи зам.-кметът по бюджет и финанси на Бургас Красимир Стойчев.

Събитието се организира от регионалния представител на ИАНМСП Тодор Илиев, към който бизнесът от региона на Бургас може да се обръща за съдействие и информация.

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.