Одобрили сме инвестиционни проекти за 586 млн.лв

Investment

Само за периода юни 2013 – март 2014 г. са сертифицирани пет пъти повече инвестиционни проекти в сравнение с периода юни 2012 г. – март 2013 г. Общият размер на приетите проекти е в размер на 586 млн. лв., благодарение на които са създадени 5460 работни места. Това каза вицепремиерът Даниела Бобева по време на парламентарен контрл, предаде БТА.

По думите й Българската агенция за инвестиции е издала 11 сертификата за инвестиционни проекти клас "А" и един клас "Б". За тяхното осъществяване ще бъдат вложени 120 млн. лв. и ще бъдат наети над 2100 души.

"В първото тримесечие на тази година намаляха инвестициите спрямо същия период на миналата година”, каза вицепремиеръ. Според нея размерът на внесения чужд капитал у нас тази година ще бъде по-малък в сравнение с предходната поради ред причини.

Бобева отбеляза, че в момента 10 държави членки на Европейския съюз са с отрицателен приток на чуждестранни инвестиции. По нейните думи това означава, че страните не предлагат достатъчно атрактивни условия, за да привлекат инвеститорите.

В момента е в ход сертифицирането на 12 нови проекта, които ще бъдат разгледани от Министерския съвет идната седмица. Общата им стойност е 466,9 млн. лв., като по тях ще бъдат създадени 3349 нови работни места.

 

Споделете:

Сходни статии

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.