Набират се кандидатури за Годишните награди за отговорен бизнес

web_square_logo

Българският форум на бизнес лидерите (БФБЛ) обяви старта на номинациите за Годишни награди за отговорен бизнес. Кандидатурите ще се приемат онлайн до 15 януари 2016-та година. Конкурсът за корпоративна социална отговорност се провежда за 13-а поредна година и е отворен за всички компании, реализирали или подкрепили инициативи в социалната сфера. Целта на Форума като организатор на конкурса е да поощри и популяризира компаниите, които инвестират в каузи с висока обществена стойност и чрез вдъхновяващия им пример да стимулира и много други да ги последват.

Категориите, в които се състезават компаниите, са шест, а един от всички номинирани проекти получава и специалната награда „Енгейдж” за ангажираност на служителите в социалните инициативи.

За Годишните награди за отговорен бизнес 2015  могат да кандидатстват компании от цялата страна независимо дали са членове на Форума или не. Носителите на Наградите за отговорен бизнес 2015 ще бъдат обявени на официална церемония през февруари 2016 г.

Категориите, в които могат да се подават заявки за участие са:

„Инвеститор в обществото” отличава компанията с най-сериозни бизнес практики, насочени към дългосрочно социално развитие и просперитет.

„Инвеститор в околната среда” се присъжда на компанията с най-активна дейност за опазване на околната среда, създаване и използване на екологично чисти продукти.

"Инвеститор в човешкия капитал и условията на труд"  е запазена територия на най-добрите практики на компаниите в този област.

"Инвеститор в знанието" отличава компаниите, които работят усилено за повишаване качеството на образованието и квалификацията на младите хора, подпомагане на научната и изследователска дейност.

Награда за маркетинг, свързан с кауза отличава компании, които, рекламирайки своя продукт или услуга, декларират и подкрепата си за определена социална кауза. Tя може да е материална или под формата на добро послание към клиентите. Така потребителите не само се присъединяват към отговорното поведение на компанията, но и научават повече за нуждите на обществото.

Награда за най-добра социална политика на малко или средно предприятие

Специалната награда ENGAGE се присъжда на един от всички номинирани проекти във всички категории. Носителят й се определя от Международния форум на бизнес лидерите, а о основен критерий е степента на ангажираност и участие на служителите при реализирането на проекта или цялостният им принос към полезни каузи.

Проектите се оценяват от жури, което се състои от уважавани професионалисти от областта на бизнеса, правителствения и неправителствения сектор, академичните среди и медиите. За членове тази година са поканени:

  • Йорданка Фандъкова, кмет на София
  • Ивайло Калфин, вицепремиер и министър на труда и социалната политика;
  • акад. Дамян Дамянов, заместник-председател на БАН;
  • Мариета Захариева, директор на Изпълнителната агенция за насърчаване на МСП;
  • Цветан Симеонов, председател на Българската търговско-промишлена палата
  • Божидар Данев, председател на Българската стопанска камара
  • Мария Хесус Конде, постоянен представител на УНИЦЕФ за България;
  • Ема Хопкинс, посланик на Великобритания в България;
  • Веселина Кавръкова, програмен ръководител на WWF България;
  • Елица Баракова, изпълнителен директор на „Помощ за благотворителността в България”;
  • Десислава Тальокова, изпълнителен директор на фондация „Америка за България”;
  • Красимира Величкова, изпълнителен директор на Български дарителски форум;
  • Максим Майер, управител и редакционен директор на сп. „Мениджър”.

 

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.