Лидерската академия на Съвета на жените в бизнеса в България приема кандидатури

Naydenova_Mintcheva_Manolova_Maneva_Germanova

Лидерската академия на Съвета на жените в бизнеса в България приема кандидатури за втория си випуск. „Успехът на първото издание на Лидерската академия ни дава увереност, че инициативата допринася за развитието на жените в България и затова планираме да продължим с нейното второ издание”, каза на пресконференция Боряна Манолова, председател на Съвета на жените в бизнеса и главен изпълнителен директор на Siemens България.

През втората учебна година в обучителната програма ще бъде включен един допълнителен модул - Design thinking, обяви Цветанка Минчева, член на управителния съвет на УниКредит Булбанк и директор „Банкиране на дребно”. Той ще дава нов модерен поглед към раждането и развиването на идеи в екипа. Програмата ще бъде осигурена от компанията SAP. Останалите модули на академията включват опознаване на силните и слабите страни чрез емоционална интелигентност, даване и получаване на обратна връзка, ролята и управлението на различията в компания и т.н. Предвиден е и тиймбилдинг, интерактивно обучение за работа в екип и сътрудничество. Всички обучения се водят от професионални трейнъри. Ново тази година е и, че домакини на модулите ще бъдат различни компании, които членуват в Съвета на жените и така дамите ще могат да опознаят допълнително различни бизнеси.

В Лидерската академия, випуск 2015/2016, могат да кандидатстват дами с 2-3 и повече години опит на мениджърска позиция, собственици или управители на малък и среден бизнес и др. с желание и инициативност да развиват лидерските си умения за разширяване на бизнеса и поемане на по-големи лидерски отговорности. Кандидатури се приемат до 12 април 2015 г. на www.womeninbusiness.bg.

Кандидатстването става чрез изпращане на мотивационно писмо и на професионално CV. Във формуляра дамите ще трябва да се мотивират накратко как обучението в Лидерската академия ще подобри работата им, къде се виждат след една година в професионален план и да споделят кой е техният най-голям успех в личен или професионален план.

Избраните кандидати след внимателен подбор, професионално подкрепен от дирекция „Човешки ресурси” на ЧЕЗ, ще бъдат поканени през май 2015 г. на първия модул от Лидерската академия. Еднодневните обучения ще се проведат през май, юни, септември, ноември 2015г., и януари и февруари 2016 г. Членовете на Съвета на жените в бизнеса и на управителния съвет на организацията планират да се включват в обученията и, опознавайки участничките в академията, да продължат с тях менторска и коучинг програма.

Лидерската академия се организира и финансира от компании от Съвета на жените в бизнеса в България и е напълно безплатна за участниците в нея. Шестте високопрофесионални обучения на академията са насочени към развиване на лидерските умения, насърчават инициативността и предприемаческия дух на съвременната жена за разширяването на бизнеса й и поемане на по-големи отговорности. Членовете на Съвета на жените в бизнеса ще продължат да подкрепят дамите от първия випуск на академията с коучинг и менторска програма.

 

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.