Компания планира инвестиция за 55 млн. евро във фабрика за гъби

growingimage4
Инвестиция на стойност 55 милиона евро представи фирма „Био-Агро Ресурс плюс” ООД в Община Разград. Дружеството е регистрирано в България в търговския регистър, в него участват българи, руснаци и украинци.
Фирмата иска да вземе под наем сградата на бившата Жандармерия. Ще бъдат запазени всички сгради и ще бъдат изградени два големи корпуса, в които ще се отглеждат гъби кладница. Общата застроена площ е 56 декара, като ще ползват и още 25 декара за паркинг. Проектът е пилотен и предстои да бъдат реализирани общо 4 такива.

Производството и преработката на екологично чисти. Гъбите ще се отглеждат върху пшенична слама с добавки. Ползват се нови технологии и нов патент, като се постига чиста екологична среда. Инвеститорите обещават да бъдат открити 500 работни места.

За реализиране на продукцията на пазара са осигурени външни пазари. Част от гъбите ще се предлагат сурови, друга - мариновани. А трета част ще бъдат дълбоко замразени с вакуумно изсушаване – по технологията на производство на космическите храни.

Споделете:

Сходни статии

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.