Китайски предприемачи имат интерес да инвестират в сферата на туризма и културата в България

turnovo

Китайски предприемачи имат интерес да инвестират в сферата на туризма и културата в България. Това стана ясно след среща между заместник-кмета на община Велико Търново Снежана Данева-Иванова и представители на посолството на Китайската народна република в България. Гости в старопрестолния град бяха Ян Ли – съветник по културата в посолството и Гу Фън, която изпълнява длъжността първи секретар в същия ресор.

Дипломатическите представители обясниха, че  предприемачи от Китай искат да създадат почивни комплекси, в които организирани групи от азиатската държава да отсядат поне един месец. Интересът към подобни пътувания е много голям, особено в големите мегаполиси с развита индустрия, в които има проблеми със замърсяването на въздуха.

„В партньорство с туристическия бранш Община Велико Търново може да организира турове, които да включват забележителностите в нашия град, в София, Варна, Пловдив и изобщо в цяла България”, обясни Снежана Данева-Иванова, цитирана от Дарик. Засегната бе темата и за инвестиции в сферата на здравеопазването, към които също има интерес от бизнеса в Китай.

Разговорите ще продължат и през следващите месеци, в процеса на задълбочаване на партньорството Велико Търново и Сиан в различни сфери – култура, туризъм, бизнес, образование, обмен на студенти. Отправена бе и покана делегация от Старата столица да посети международен форум за културно-историческо наследство, част от интернационалната инициатива в Сиан „Икономически пояс - Пътят на коприната”.

Споделете:

Сходни статии

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.