„Индустриален холдинг - Доверие" АД придобива "Токуда банк"

tokuda

Дъщерното дружество на „Доверие - обединен холдинг" АД - „Индустриален холдинг - Доверие" АД, подписа предварителен договор за закупуване на 99.53% от капитала на „Токуда Банк" АД, съобщават официално от дружеството. Продавач на акциите е дружеството „Интернешънъл Хоспитал Сървис", регистрирано в Япония и известно в България, освен като собственик на „Токуда банк" АД, така и като собственик на дружества, опериращи в областта на здравеопазването.

Осъществяването на сделката и нейното финализиране минават през административни процедури пред Комисията за финансов надзор и разрешения от страна на Комисията за защита на конкуренцията и Българската народна банка. Към настоящия момент са депозирани необходимите документи и се очаква да се развият процедурите пред компетентните органи, съобщи Money.bg.

Продажбата ще се осъществи след като бъдат получени всички изискуеми от приложимото законодателство разрешения и одобрения за сделката с „Индустриален Холдинг - Доверие" АД, както и след изпълнението на изискванията на Устава на банката и специалните условия, уговорени в сключения предварителен договор.

Спецификата на сделката и необходимостта от защита на интересите на близо 148 000 акционери на „Доверие - обединен холдинг" АД, както и защитата на интересите на продавача и спазването на българското законодателство не позволяват разкриването на повече конкретни данни за сделката.

„Инвестицията във финансова институция е напълно естествена за „Доверие", което разширява и диверсифицира портфолиото си. Подобно инвестиционно решение е и в полза на акционерите на холдинга, а и показва доверието на ръководството на холдинга към стабилността и перспективите за развитие на българската банкова система.", коментира председателят на Надзорния съвет на „Доверие - обединен холдинг" АД Радосвет Радев.

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.