Датската компания "Юск" инвестира в логистичен център в Божурище

news-2444-3548

Датската компания „Юск Бул“ ЕООД и „Национална Компания Индустриални Зони" ЕАД (НКИЗ) подписаха Меморандум за инвестиционно намерение за изграждане на голям логистичен и дистрибуционен център на територията на Икономическа зона София - Божурище.

„Привличането на „Юск“ е отговор на критиците, които казват, че България не е добро място инвестиции, заяви министърът на икономиката Божидар Лукарски след подписването. Той подчерта, че Икономическа зона София - Божурище е мястото, което е логистично най-добре разположено за този център, който ще обслужва не само Балканите, но и голяма част от Югоизточна Европа. Министърът благодари на местната администрация в Божурище за съдействието.

Планираната инвестиция на територията на икономическа зона София – Божурище първночално е в размер на около 50 млн. евро, като се очаква да нарасне до 100 млн. евро. Инвестицията ще се реализира във възможно най-кратки срокове – за годините 2016, 2017 и 2018, като периодът за поддържането й е не по-малък от 20 години. Броят на заетите в дружеството, след реализиране на инвестицията, се очаква да бъде 120 човека с тенденция за нарастване до 200 човека, а по време на строителството се очаква да бъдат заети около 500 работници.

Заместник-изпълнителеният директор на „Юск Бул“ Алан Кьергор каза, че в България има много благоприятни бизнес условия за такъв дистрибуционен център, насочен към операции на Балканите от страна на "Юск Бул" ЕООД. И подчерта, че очаква в скоро време въвеждането на центъра в експлоатация. „Надявам се да се видим при официалното откриване на центъра, който ще предоставя услуги на целия регион", допълни още Кьергор.

 

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.