“Гаранти-коза България” ЕАД получи сертификат за приоритетен инвестиционен проект

news-2279-3316

Заместник-министърът на икономиката Даниела Везиева връчи сертификат за приоритетен инвестиционен проект на “Гаранти-коза България” ЕАД за инвестиционния проект „Гранд Каньон София“.

Единствената насърчителна мярка, която ще ползва инвеститорът включва ускорено административно обслужване. Зам.-министър Везиева посочи, че ще бъде сформирана работна група, която да подпомага инвеститора в изработване на документацията и стартиране на инвестицията.

Проектът на „Гаранти-коза“ предвижда разкриването на 240 нови постоянни работни места, като целта на инвеститора е наемане на възможно най-голям брой хора с висока квалификация за предоставяне на висок клас услуга. „По време на строителството на обекта ще бъде създадена и допълнителна временна заетост за около 1000 души“, заяви зам.-министър Везиева.

Изпълнителният директор на "Гаранти-Коза България" ЕАД Осман Ерден Билгинер поясни, че компанията е провела проучвания в цяла Източна Европа, в които България се очертава като най-доброто място за осъществяване на проекта. Той допълни, че „Гранд Каньон София“ е едва първата инвестиция на фирмата в България. Плановете на компанията предвиждат реализирането на втори проект в столицата ни, който ще бъде четири пъти по-голям, както по отношение на мащаба, така и на размера на инвестицията. „Чест е за „Гаранти-коза“ да бъдем третата компания, която получава такъв сертификат“, завърши Г-н Билгинер.

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.