В процес на сертифициране от БАИ са 4 проекта в сферата на Информационните услуги

баи

„Иновационната стратегия на България е базирана на концепцията за по-широко разбиране на иновациите -  не само  инвестиции  в научни изследвания  или само в производствения  сектор, а също така и въвеждане в употреба на  нов или значително  подобрен продукт“. Това каза г-жа Маджиде Ахмедова, зам.-изпълнителен директор на Българска агенция за инвестиции взе участие в Първи панел на конференцията озаглавен „Стратегия за наука и иновации на Република България“.

Тя представи пред присъстващите, презентация с акцент върху мерките  за насърчаване  на иновациите и подпомагане на стартиращи компании и ги запозна с актуална информация от БАИ: „В процес на  сертифициране от БАИ са 4 проекта в сферата на Информационните услуги, BPO и с обща стойност: 20 млн. лв., като новоразкритите работни места ще са 780“, сподели още зам. изпълнителният директор на БАИ

Официален гост на конференцията  бе министъра на икономиката Божидар Лукарски. В панела взеха участие още Елица Панайотова, изпълнителен директор на „София Тех Парк“ АД и Том Солзбъри, регионален директор на  UK Trade and Investment за ЦИЕ.

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.