В Плевен заработи завод за автомобилни кабелни системи

el-kabel

В Плевен беше открит завод за автомобилни кабелни системи „Електрокабел България”, част от германската група Nexans autoelectric. До края на годината се предвижда в него да работят 240 души.

Заводът се намира в Индустриален и логистичен парк Плевен и включва производствена, складова и административна част с обща площ около 5000 кв. м. Изграждането му започна през месец май 2014г., а производството стартира в началото на тази година. В „Електрокабел България” се произвеждат автомобилни кабелни системи за BMW. Чрез логистичната мрежа на групата продуктите се изнасят в град Щайр, Австрия, където BMW има фабрика за двигатели.

В момента в предприятието работят около 60 души. През август ще бъде доставено оборудване за рязане на кабели и до края на годината броят на заетите ще нарасне до повече от 240. При пълен капацитет заводът ще осигурява работа на над 500 души.

„Силно сме впечатлени от мотивацията, отдадеността на качеството и желанието да се произвежда ефективно от страна на всички наши български колеги”, каза управляващият директор на „Електрокабел България” Инго Херцог. „Надяваме се това да бъде стабилна основа на желанието ни да растем в бъдеще”, добави той. Управляващият директор на Nexansautoelectric Андреас Волф също посочи, че плановете на компанията в България са дългосрочни, информира economic.bg.

„Електрокабел България” е част от Nexans autoelectric GmbH - германски производител и доставчик на автомобилни компоненти, филиал на френската компания Nexans SA. Германското подразделение има около 8000 служители по целия свят и приблизително 350 млн. евро оборот за 2014г. Компанията разработва и произвежда кабелни системи и електромеханични компоненти за водещи автомобилни производители като BMW, Daimler и GM.

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.