Българският бизнес може да кандидатства по програма Евростарс

eu-money-3

Българският бизнес може да кандидатства по програма Евростарс. Целта на програмата е да се подкрепят тези малки и средни предприятия, които интензивно използват знанията и чиято дейност е изградена на основата на технологиите/иновациите.

Целевата група са тези предприятия, които се характеризират с изявена насоченост към клиентите на пазара, желаещи да постигнат силни международни позиции чрез реализацията на пазарно-ориентирани проекти с висока добавена стойност, съобщиха от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средни предприятия (ИАНМСП).

Програмата подкрепя малки и средни предприятия, които ще ръководят съвместни научно-изследователски или иновационни проекти в партньорство с друго/и МСП или голямо предприятие или изследователски организации (минимум двама участника от минимум две страни – членки на програмата). Проектите, които ще се финансират, трябва да са в полза на предприятията и крайният продукт от проекта да е на две години разстояние от момента на внедряването му в производството.

Евростарс стимулира съвместни международни изследователски и иновационни проекти, чрез облекчаване достъпа на предприятията до финансиране при разработване на нови продукти, технологии и услуги.

 

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.