България и Хърватия ще разширяват контактите с малкия и среден бизнес

business

Правителството одобри проект на Меморандум за разбирателство между българската Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия и Хърватската агенция за насърчаване на малките и средните предприятия и инвестициите.

Меморандумът ще подпомогне развитието на двустранното икономическо сътрудничество между България и Хърватия. Като признават стратегическото значение на развитието на малките и средните предприятия за повишаване на заетостта, икономическата и социалната стабилност, страните се договарят да подпомагат предприятията от съответните държави да установят и поддържат различни форми на сътрудничество, съобщават от пресцнетъра на Кабинета.

Българската и хърватската агенция ще си партнират за развитието на малките и средните предприятия като предоставят реални възможности за разширяване на бизнес контактите между тях. Двете страни поемат задължения за обмен на бизнес-информация, свързана с търговията, възможностите за инвестиране, политиката и мерките, предприети от всяко от двете правителства за насърчаване на интернационализацията на малките и средните предприятия.

Българската и хърватската страна ще си сътрудничат при организиране на мероприятия в услуга на малките и средните предприятия като размяна на посещения на предприемачи, организиране на участието им в бизнес форуми и семинари, търговски панаири, изложения и други промоционални дейности.

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.