„Булстрад“ придоби 100% от „ОББ – Ей Ай Джи“

bulstrad

„Булстрад“ финализира сделката по придобиването на застрахователна компания „ОББ – Ей Ай Джи“, съобщиха от компанията. Така компаниите на финансовата група Vienna Insurance Group (VIG) у нас се увеличават с още една. Придобитото дружество ще продължи да функционира самостоятелно, без да бъде обединявано или придобивано от някое от другите компании.

От компанията майка VIG гледат на сделката като добра възможност „Булстрад“ да затвърди и разшири позициите си у нас. „България е сред основните ни пазари. С придобиването на „ОББ - Ей Ай Джи“, „Булстрад“ се възползва от възможността да подсили присъствието си на българския пазар и да достигне до нови групи от клиенти“, коментира Петер Хьофингер, член на Управителния съвет на VIG, цитиран от iNews.

Паралелно със сделката е подписано и споразумение за сътрудничество с „Обединена Българска Банка“. Придобитото от „Булстрад Виена Иншурънс Груп“ дружество е основано през 2006 г. като джойнт венчър между „ОББ“ и „Ей Ай Джи България“. Работи на пазара на общо застраховане и по-конкретно е се специализирано в сферата на банковото застраховане. През финансовата 2014 г. компанията отбеляза 4.5 млн. лв. премиен приход и нетна печалба от 1.38 млн. лв.

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.