"Булстрад" придобива конкурентната "ОББ-Ей Ай Джи"

bulstrad

Застрахователно дружество "Булстрад" от групата Vienna Insurance Group (VIG) сключи споразумение за придобиването на 100% от капитала на застрахователната компания "ОББ-Ей Ай Джи", съобщават от компанията - купувач.

Придобиването ще позволи на VIG да диверсифицира портфолиото си в България и да повиши търговските си възможности, като следва стратегията за многоканални продажби, считат от дружеството. "България е един от основните ни пазари. "Булстрад" се възползва от възможността да придобие "ОББ - Ей Ай Джи" и да заздрави пазарното си присъствие. Нещо повече, този нов канал за продажби ще ни позволи да развием нови пазарни сегменти за клиентите", коментира Питър Хаген, главен изпълнителен директор на Vienna Insurance Group.

"ОББ-Ей Ай Джи" е основана през 2006 г., като банково застрахователно дружество на ОББ. Купувачът оценява, че компанията отбелязва стабилно развитие през последните години. 4,5 млн. лв. е премийният приход за финансовата 2014 г., а нетната печалба на дружеството е 1,38 млн. лв. Компанията оперира на пазара на общото застраховане.

 

Споделете:

Сходни статии

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.