Австрийска компания ще инвестира 300 млн. лв у нас в следващите три години

kronospan

Австрийската компания Kronospan ще направи една от най-големите индустриални инвестиции в България като през следващите три години ще вложи 300 млн. лв., а като начало догодина ще изгради ново производство на ПДЧ плоскости за 75 млн. лв. във Велико Търново, пише в. “Капитал Daily”.

Планът е на финала двата български завода на групата - в Бургас и Търново, да имат над двойно по-голямо производство. Сега дървопреработвателни предприятие в Бургас и търновската фабрика имат годишни приходи от 175 млн. лв. и голяма част от продуктите са за износ в региона.

Проектът предвижда изграждането на изцяло нова линия за производство на плочи от дървесни частици (ПДЧ) с последващо ламиниране. Инвестицията включва инсталиране на нова преса с дължина 43 метра, която според дружеството е най-модерната и нова технология в света. Освен това компанията ще изгради производствено и складово хале с над 27 хил. кв.м застроена площ, където ще бъдат инсталирани линии за производство на ламинирани плоскости. Строителните и монтажните работи трябва да приключат до края на юли 2016 г. Новите инсталации позволяват бъдеща инвестиция в производство на кухненски плотове, уточняват от "Кроношпан България". Инвестицията се финансира със собствени средства и банков кредит.

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.