Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

ENTERPRISE | September 26, 2018

Отиди най-горе

Най-горе

Няма коментари

Как ще повлияе на работодателите новият регламент за защита на данните?

Как ще повлияе на работодателите новият регламент за защита на данните?
Miglena Ivanova

На 25 май следващата година Общият регламент за защита на данните (ОРЗД) ще влезе в сила на цялата територия на Европейския съюз (ЕС), като основната цел е да се премахне неподходящото използване и изтичането на лични данни.

От една страна, това е приветствано действие, а от друга – ново главоболие за българските предприемачи, коментират от компанията за информационни технологии Squalio.

От компанията стартират социално-информационна кампания, която цели да повиши обществената осведоменост за настоящата регулация, да запознае физическите лица с настоящите им права и новите аспекти и да наложи нови задължения за юридическите лица, съобщава economy.bg.

Въпреки че основният акцент в рамките на ОРЗД се поставя върху процедурата за обработка на лични данни, техническите решения за подобряване на сигурността на данните и намаляването на изтичането на данни, са неразделна част от тях.

За да улесни работата на фирмите при организацията на данни и документи, Squalio подготвя безплатен пакет от правни инструменти, съдържащи полезни и подходящи шаблони, достъпни за изтегляне на сайта http://www.gogogdpr.bg/.

Добави коментар