Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

ENTERPRISE | December 19, 2018

Отиди най-горе

Най-горе

Няма коментари

Vodafone иска да придобие Liberty Global

Vodafone иска да придобие Liberty Global
Petya Dimitrova

Vodafone иска да купи големи части от британския широколентов оператор Liberty Global, включително немския кабелен оператор Unitymedia, който има 7,2 милиона клиенти.

Двете компании се договориха според източници на Vodafone за покупна цена от 18,4 милиоарда евро, съобщава германския икономически ежедневник Wirtschaftswoche. Очаква се покупката да приключи до средата на следващата година. Придобитите от Vodafone акции спаднаха леко при старта на търговията в Лондон днес.

Изпълнителният директор на Vodafone за Германия – Ханес Аметшрайтер заяви: „Ние сме много щастливи, че успяхме съгласувано да придобием широколентовия оператор Liberty”. Покупката предлага огромен шанс за Германия за ускорено Гигабит разширяване. Предвижда се до 2022 г. да са налице 25 милиона връзки с отворени гигабитови линии, което е с 3 години по-бързо от плановете на правителството.

„Ние говорихме отдавна за Гигабит разширяване в Германия, сега просто трябва да се натисне бутона и ние ще го направим още сега”, казва Аметшрайтер.

Добави коментар