Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

ENTERPRISE | November 20, 2018

Отиди най-горе

Най-горе

Няма коментари

TBI Bank придобива миноритарен дял в норвежката дигитална банка Monobank ASA

TBI Bank придобива миноритарен дял в норвежката дигитална банка Monobank ASA
Miglena Ivanova

Базираната в България банка TBI Bank е договорила придобиването на миноритарен дял в норвежката Monobank ASA.

Компанията е получила дял от над 9% в частно пласиране на акции на Monobank, регистрирани на фондова борса в Осло. Сумата на инвестицията възлиза на близо 6 млн. евро, пише investor.bg.

Monobank е дигитална банка, специализирана в областта на потребителското финансиране, с операции в Норвегия и Финландия, съобщават от TBI Bank. Основана е през 2015 г. и към момента притежава нетен кредитен портфейл от около 360 млн. евро.

Развива се успешно в скандинавския регион като модерна дигитална банка с високоефективни бизнес дейности, базирани на иновативни технологии.

„Ние от TBI Bank вярваме, че тази инвестиция ще ни позволи да споделяме най-добрите практики с една от водещите скандинавски финтек банки. Това е в съответствие с нашата стратегия да се превърнем в дигитална банка от следващо поколение”, каза Питър Барон, изпълнителен директор на TBIF Financial Services (TBI Bank).

„Освен това този миниритарен дял е първата стъпка в потенциалното сътрудничество с Monobank като част от стратегията на компанията майка 4finance Group за развитие на бизнеса в скандинавския регион”, допълва той.

TBI Bank е една от малките на българския пазар банки, развиваща дейност и в Румъния. Фокусът ѝ е основно върху потребителското финансиране, както и върху услугите за малкия и среден бизнес.

Добави коментар