Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

ENTERPRISE | June 22, 2018

Отиди най-горе

Най-горе

Няма коментари

Звеното за рисков капитал на Samsung разширява дейността си в Европа

Звеното за рисков капитал на Samsung разширява дейността си в Европа
Miglena Ivanova

Звеното за рисков капитал на южнокорейската технологична компания Samsung разширява операциите си в Европа с цел да инвестира на стартъп сцената на континента, пише CNBC.

Samsung NEXT ще използва глобален фонд от 150 млн. долара, събрани през януари, които ще насочи към стартъпи в Европа в ранен етап на развитието им. Целта е да се инвестира в тези компании или някои от тях да бъдат придобити. Фокусът на въпросните фирми пък трябва да е в области като изкуствения интелект, интернет на нещата, добавена и виртуална реалност, съобщава investor.bg.

Инвестиционното звено беше създадено през 2013 г., за да открива, изгражда и помага за развитието на нови компании чрез предоставянето на инвестиционен капитал, експертиза и други ресурси. От старта си досега то е инвестирало в повече от 60 компании и е направило 15 придобивания, а сега разширява дейността си в Европа. За целта започва с централа в Берлин и планира да отвори офиси и на други места на континента в рамките на следващата година.

Феликс Петерсън, управляващ директор на Samsung NEXT м Европа, твърди, че търси компании, които изграждат продукти, които ще трансформират начина, по който потребителите се свързват със света.

“Вълнувам се да водя нашата експанзия в Европа. Комбинацията от голям технологичен талант и културно разнообразие правят този пазар много привлекателен“, посочва той. „Освен това ни дава чудесна възможност да се превърнем в мястото, което европейските предприемачи искат да изградят и да разраснат своите стартъпи и да ги превърнат в революционни компании“, допълва той.

Новината идва в момент, в който рисковите инвестиции в Европа достигат най-високото си ниво от 2007 г. според нов доклад на Invest Europe. Набраният капитал на континента достигна 6,4 млрд. евро през 2016 г., като 10% от него идва от инвеститори от Северна Америка.

Добави коментар