Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

ENTERPRISE | October 19, 2018

Отиди най-горе

Най-горе

Няма коментари

Три компании победиха в първото европейско издание на съсзетанието Everywhere Initiative на Visa

Три компании победиха в първото европейско издание на съсзетанието Everywhere Initiative на Visa
Miglena Ivanova

Visa Inc. обяви победителите в първото европейско издание на състезанието Everywhere Initiative. Три стартъп компании бяха наградени за успешните си предложения в три категории с награден фонд на обща стойност 100 000 евро.

Победителите получават пълен достъп до приложно-програмния интерфейс на Visa чрез платформата Visa Developer Platform. За да развият идеите си, те ще имат подкрепата и на ментори и технологични експерти, съобщават от компанията.

Победителите във всяка категория, които получават по 25 000 евро, са:

bitemojo (Израел) – предизвикателство, свързано с местната общност: Те представиха Visa Bite, приложение за самонасочващо се търсене на заведения за хранене, при което използвате единствено смартфона си.

Kompas (Великобритания) – Регионално междуградско предизвикателство: тяхното приложение Dependable City Exploration използва машинно самообучение, за да персонализира съдържание на базата на индивидуални предпочитания и интереси.

Fly Money (Израел) – Предизвикателство в международния транспорт: това приложение предлага приложно-програмен интерфейс за сравняване и подбор на парични решения при пътуване, докато потребителят резервира полет с туристическа агенция или авиолиния..

Kompas спечели допълнителни 25 000 евро за най-добро цялостно предложение.

Участниците бяха наградени по време на тазгодишния форум Money 20/20 в Копенхаген от Джим Маккарти, изпълнителен вицепрезидент „Иновации и стратегически партньорства“ във Visa.

“Ние във Visa вярваме, че живеем в свят, в който не е нужно най-добрите идеи и мислене да идват отвътре – те могат да дойдат от всякъде. Сътрудничеството ни със стартъп обществото чрез Everywhere Initiative цели намирането на свежи идеи, свързани с постигне на ключови бизнес цели и подобряване на потребителското преживяване. Очакваме с нетърпение работата с тези компании, предоставяйки им достъп до приложно-програмния интерфейс на Visa чрез платформата Visa Developer Platform, за да подпомогнем реализирането на идеите им,” каза Маккарти.

Европейското издание на Everywhere Initiative беше обявено през февруари, по време на Световния мобилен конгрес, и започна да приема предложения в изброените по-горе категории през април. Заявления за участие се приемаха до май, след което Visa избра пет финалиста от всяка категория и покани представител на всяка от компаниите на форума Money 20/20 в Копенхаген. Там те имаха възможност да презентират своите идеи пред жури, включващо представители на Visa и Давиде Ригамонти от CornerCard, Бърт Куит от Erste Group и Охад Маймон от Leumi Card.

Победителите бяха обявени от Маккарти в презентация по време на програма, предназначена специално за стартъп обществото.

Повече от 1500 стартъп компании от Северна Америка, Латинска Америка, Европа и Азия взеха участие в програмата от лансирането и в САЩ през 2015 г.

Добави коментар