Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

ENTERPRISE | June 22, 2018

Отиди най-горе

Най-горе

Няма коментари

Сладкарници “Неделя” планират експанзия в Австрия и Унгария

Сладкарници “Неделя” планират експанзия в Австрия и Унгария
Miglena Ivanova

След откриването на пет сладкарници „Неделя“ в столицата на Румъния – Букурещ, българската верига планира да навлезе и на други европейски пазари като Австрия и Унгария, съобщават от компанията.

„Неделя“ стъпи в северната ни съседка през ноември 2015 г. с обект в Baneasa Shopping City – един от моловете в Букурещ. Скоро след това веригата отваря още 4 сладкарници в други търговски центрове, пише онлайн изданието economy.bg.

В следващите 12 месеца семейната фирма си поставя за цел да открие 16 нови обекта в Румъния. Сладкарниците „Неделя“ на север от Дунава освен че запазват оригиналното си наименование, са и на самообслужване, а до момента техният персонал достига 40 души.

Мениджърският състав е смесен, включващ мениджъри, изпратени да развиват пазара от България, румънци и българи, живеещи в Букурещ.

От сладкарници „Неделя“ изчисляват, че вече 10 на сто от произвежданите торти се продават в Румъния. Асортиментът е същият както в България, а любимата на румънците торта е „Шоколадов еклер“.

Предстои веригата да се разшири на още няколко пазара от Централна и Източна Европа. Следващата стъпка най-вероятно ще бъде Виена.

Добави коментар