Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

ENTERPRISE | January 18, 2019

Отиди най-горе

Най-горе

Няма коментари

Siemens открива два нови хъба в България

Siemens открива два нови хъба в България
Miglena Ivanova

Siemens AG открива два нови хъба в България, съобщават от компанията. Те ще бъдат част от направления Дигитализирано производство и Процесни индустрии и задвижвания.

Центровете ще се разполагат във Варна и София и ще заработят през пролетта на тази година, допълва се в съобщението.

„Решението на компанията майка да избере именно България за локация на новите структури отразява имиджа на страната ни като привлекателно място за бизнес и развойна дейност”, обяснява Теодор Маринов, ръководител на двете направления в Siemens България.

Компанията в момента търси кадри за новите звена.

Инженеринговият хъб във Варна ще обслужва автомобилната индустрия, като в него ще се разработват и внедряват системи за производство и автоматизация. Освен проектиране и модернизиране на такива системи съгласно стандартите на производителя, инженерите ще се занимават и с интегриране на място и пуск на софтуера, както и със задвижвания за индустриалните роботи в автомобилните заводи.

За Варна направлението търси инженери в сферата на автоматизацията, като условията са те задължително да владеят английски език, а немският е предимство. Те ще преминат през специално обучение. На този етап се предвижда екипът да наброява 12 души, като се очаква техният брой да бъде увеличен впоследствие.

Хъбът в София ще отговаря за обработката на клиентски поръчки на направленията от целия регион на Централна и Източна Европа. Целта е да се уеднаквят процесите по изпълнение, проследяване и фактуриране на клиентски поръчки, направени по традиционен начин или през онлайн платформата на Siemens –т.нар. Industry Mall.

В бъдеще всички поръчки ще постъпват централизирано в новия хъб в София, където ще бъдат обработвани и фактурирани, независимо от държавите, от които идват те. За целта се търсят специалисти, които владеят някои от националните езици на страните в Централна и Източна Европа като румънски, сръбски, хърватски и други. Познания по администриране на процеси, логистика в индустрията, ERP системи, както и опит с изнасянето на бизнес услуги (т.нар. business process outsourcing – BPO) са съществено предимство. На служителите в софийския хъб също ще бъдат предложени допълнителни обучения и опреснителни езикови курсове.

Тагове

Добави коментар